Sýkora: Do výbavy volebných miestností by mohli patriť aj okuliare

30.11.2005 Poprad

Podbanské 30. novembra (TASR) - Na rozdiel od parlamentných volieb, kedy dostanú občania menoslov kandidátov domov, hoci sa volia politické strany a zoznamy ...
Podbanské 30. novembra (TASR) - Na rozdiel od parlamentných volieb, kedy dostanú občania menoslov kandidátov domov, hoci sa volia politické strany a zoznamy slúžia len na preferenčné hlasy, v regionálnych a komunálnych voľbách takáto informovanosť absentuje.

\"Je to zásadný nedostatok. Keď občania prišli do volebných miestností, dostali veľký hárok s malými písmenami. Kto nemal okuliare, mal problém. Svoje som musel požičiavať tým, ktorí prišli za mnou, \" konštatoval predseda ZMOS Michal Sýkora na margo sobotňajších regionálnych volieb. Nevylúčil, že v budúcnosti budú patriť okuliare do povinnej výbavy volebných miestností.
Rada ZMOS na dvojdňovom rokovaní, ktoré sa dnes skončilo na Podbanskom vzniesla viacero pripomienok, ktoré chce uplatniť v legislatívnom procese. Za pozitívum samosprávy označila organizačnú stránku volieb i vysoký podiel úspešných kandidátov z radov primátorov a starostov na poslanecké posty v regionálnych parlamentoch.
Podľa Sýkoru je ZMOS za zrušenie moratória, za to, aby v médiách bolo čo najviac diskusných relácií, ktoré by občanom priblížili pohľad kandidátov, ich pripravenosť a schopnosť presadzovať záujmy svojho volebného obvodu. Za demotivačný označil aj prístup médií, ktoré v predvolebnom období prognózovali nízku účasť.
 

Vyberte región